TABUNG SYILING

Friday, November 15, 2013

Virginity penting ke??

Pada stress dan nggak sedikit yang gila,Mati mampus minum racun serangga,Gantung diri di pohon jengkol,Nubrukin badan ke bis kota yang sedang mangkal,Lompat melompat dari gedung bertingkat
Karena cinta demi cinta... CINTA PEMBODOHAN by Marjinal



engko orang perasan tak yang our society ni even dah guna smart phone,smart TV,smart icebox,smart washing machine, tapi our atitude,our style yang suka judge orang,suka buat fitnah dan pemalas nak baca ni masih ada dan benda-benda ni tak berubah since tok nenek kita buat penghijrahan besar besaran lepas dasar ekonomi baru? tak tau DEB tu mende? hah! google la brader, jangan malas baca, kalau engko orang perasan, kenapa kita ni i mean melayu ni tak pernah berubah dengan perangai2 buruk sebab kita ni malas sangat nak baca, kita lebih rela like gambo tetek kat instagram dari baca wikipedia or what so ever, then kita bertindak macam melayu-melayu tipikal, termasuk isu sensitif macam dara,
k soalan cliche,
penting ke dara dalam relationship ni?
so kalau tunang kau takde dara kau nak putus dengan dia even esok tarikh nikah?
kalau kau (lelaki) dah romen dengan perempuan lain,layak ke engkau nak cari bakal isteri yang dara?

ok pendapat gua, lelaki melayu tipikal ni sgtsgt penting kan dara ni, sebab lelaki macam ni tak pernah sedar konsep "perhubungan" itu sendiri, depa lebih kepada menguasai dari memahami, no wonder lah ramai je makwe-makwe yang jadi kongkongan pakwe sendiri,so apa senjata lelaki ni untuk buat makwe dia tunduk patuh ke dia? senang je, DARA lah, sebab kita dah terdidik dari kecil yang dara tu sgtsgt penting, macam aku cakap mentaliti datuk nenek kita tu kita bawak sampai skrg, bila kau dah sentuh seseorang perempuan tu,kau akan ada kuasa mutlak atas diri dia,sebab pada perempuan-perempuan tipikal macam ni,kalau aku tak ada dara siapa nk aku jadi isteri, so mcm mana pukimak nya perangai pakwe dia, dia akan terus buat ayat cliche "aku sayang dia do,pukimak cemana pun dia,dia numbor satu dalam hati aku till jannah" ehh fuck nyaa gua dengan perempuan ombak rindu wannabe macam ni, konon redha itu ikhlas pasrah itu menyerah, dengan berlambaknya benda lucah dalam malaysia ni, lepas tu filem-filem malaysia macam dampak yang babi gila lucah tu, lepas tu engko nak cakap "aku taknak kahwin dengan perempuan takde dara" ehh pada gua lah kan, orang malayu ni lah orang paling gila seks dalam dunia, contoh kau masuk youtube tengok movie melayu, lepas tu kat belah tepi suggest video tu mesti berlambak video yang tajuk nya "budak sekolah nampak tetek masa joging" "cikgu kolom konek anak murid" ehh mende tu? even kau search google kau taip je nama artis2 perempuan melayu kat google tu, yang keluar at the first search mesti nama artis yang kau nak taip tu diikuti dengan pekataan "bogel" or "tetek" see? dan lepas tu cuba nak judge perempuan tak ada dara ni semua bekas bohsia,paling celaka dapat bakal laki mat rempit yang entah dah berapa perempuan dia tebuk tapi update status facebook nak isteri ada dara sebab boleh till jannah, WTF??

well memang apa yang kita plan kadang tak jadi,jangan sebab satu selaput nipis tu engkau terus nak judge makwe kau tu tak boleh pakai,lepas tu ada yang lagi celaka dapat tau makwe takda dara boleh ambil kesempatan lagi lepas tu dumb makwe tu, so apa jadi kat dia? makin teruk lah,makin rasa tertekan, silap2 terus jadi perempuan murah, tak kira lah perempuan tu ada dara ke,tak ke, as lelaki kita tak patut jadi yang menguasai, jadi kuku besi, tapi try untuk hormat perempuan,semua orang buat silap, semua orang ada dark past, even obama dengan steve job pun pernah layan marijuana dulu, learn to be better meleis dan buang semua mentaliti karut tu, kalau dah dojodohkan dengan bakal isteri yang takde dara,well terima je lah, dara bukan kunci kebahagian,tapi kepimpinan kau as suami tu yang jadi kunci rumah tangga kau tu bahagia atau tak,belajar untuk tak judgemental sebab kita manusia bukan tuhan, even hakim kat mahkamah tu pun tak judge orang suka hati mak bapak tiri dia







No comments: