TABUNG SYILING

Monday, August 5, 2013

Pencicit Part1/2

Indah nya cinta disusur masa,hadirnya cuma kita yang rasa, debarnya nya seolah bersua muka, hakikatnya inilah kisah kita, cinta di susur masa CINTA SUSUR MASA by BAM REEL



keletak kelituk bunyi keyboard ditekan si randy, susunan 140 aksara ditaip dengan penuh cermat,
"memory memory indah yang tersusun tapi tak lagi terasa" ok tweet,
hehehehhehhe, randy senyum,
randy click bar interaction ada yang membalas tweet tadi,
"memoir indah mungkin kita bisa kenang dan cipta kan yang lebih indah"
huh makwe yang reply,
randy ketawa gatal membalas tweet makwe tadi
"mungkin bisa saya ciptakan bersama gadis malang yang balas tweet tadi"
tweet randy dibalas pendek "haha"
randy biar sahaja tweet tadi tanpa direply, randy memang begitu orangnya,
tak mahu nampak tersepit, even tak balas tweet makwe tadi, dia buka profile makwe twitter tadi,
bio dia

"Catlover,fighter,meow" 

comel bio makwe ni, bisik hati si randy, 
dia belek photo makwe tadi satu-satu dia click, budak gig,ramai kawan hot, banyak gambar kat tempat makan, wondering dia mesti makwe twitter yang biasa-biasa dengan follower baru 980, belum level tuitpeymes lagi, tuitpeymes tu bila engko dah capai follower 10k dan keatas, dan jumlah following engko tak smpai 200 pun, randy pun tak pasti bila makwe comel tu follow randy, lepas habis QC, dan confirm makwe tadi bukan fake randy pun click button follow, 
tiba-tiba phone randy keluar notification, 
makwe tadi tweet ke randy, 
"After all those year baru dapat difollow dari abang tuitfemes ni hee!" 
randy ketawa, sambil membalas mention makwe tadi yang tuithandle dia @IntanPaku
"tak perasan ada makwe comel follow,kalau perasan the moment you follow me saya dah follow balik dahhh" 
"comel lah sangat saya ni fake,tu gambar gugel" 
randy ketawa baca mention makwe tadi 
"tipuuuuuuuuuuuu" 

tweet randy tak berbalas, sampai malam, randy orangnya yang tak pernah ambil kisah, lagipun baru berbalas mention satu dua so what do you aspect kan? takkan nak terus angkut buat makwe entah2 makwe orang ke,tunang orang ke, randy teruskan rutin macam biasa, sehingga lah malam berikutnya, 
randy tweet, 
"dua tiga kucing berlari" 
randy memang orang nya kuat merepek, entah apa-apa dituitnya, even tengah berak dia boleh tuit, "ughh besar tangkapan harini" bapak pengotor sial mamat ni, 
phone randy menerima notification, 
"mana nak sama dengan cik intan seorang :3" 
randy sengih kerang, 
"kenapa intan paku? awak cik ponti ke? cc #TweetSeram" 
"tak lah, mane ada cuz intanpayung iz to mainstream hahahaha" 

jadi terus meneruslah dua ekor manusia ni berbalas mention, sampai pagi, sampai ke opis, 
sampai waktu lunch, jaliran-jaliran cinta ditenun halus-halus bersama 140aksara, 
"metafora cair bertemu"


BERSAMBUNG