TABUNG SYILING

Tuesday, May 21, 2013

Sebenarnya apa mahu Engkau


Aku tuliskan sebuah puisi didalam diari ini...Agar satu hari nanti,melodi ini, dapat menemani kamu... HASRAT by PLAGUE OF HAPPINESS


"Hidup ni macam lu bawak fixie, lu jumpa simpang lu belok, lu belok,lu belok,lu belok, lu tak tahu mana destinasi lu, tapi lu belok je ikut kehendak lu sampai lu penat lu jumpa mana-mana mamak lu order milo ais" -Hazroi,2010-

hidup ni its all about pilihan yang kau buat, bukan mak bapak kau buat, bukan kawan-kawan kau buat, even tho one find day nanti kau menyesal dengan pilihan yang kau buat dan kau letak kan semua kesalahan atas kegagalan kau hidup pada mak ayah kau such as alasan, "Kalau mak aku tak paksa aku amik ingeenering aku takde ah fail macam ni" or "kalau bapak aku tak paksa aku kahwin dengan dia dulu mesti aku dah sambung belajar dan grad macam kawan-kawan aku"

but then, sebenarnya tu pilihan kau, kau pilih untuk tunduk patuh atas kehendak family kau, kau pilih untuk tak rebel perintah mak bapak kau, jadi bila kau gagal dalam something kau still nak salahkan mak ayah kau? sampai bila kau nk jadi penakut nak hadap silap kau sendiri? your family just want the best for you aye? but then dalam masa yang sama people make mistake, same as your parents.

oh! by the way, yang gagal tak semestinya sampai mati kau akan gagal, ramai je tokoh-tokoh dunia yang dah gagal jatuh menjunam jatuh kebumi but at the end dieorg berjaya buat something untuk dunia, jalan hidup ni kau yang pilih, kau yang kena kuat untuk tak tergugat dengan pilihan kau, dan yang paling penting jangan hilang diri kau dalam apa jugak pilihan yang engkau buat, jalan hidup kita yang pilih, risiko kita yang tangung sendiri, ni hidup kau bukan hidup kawan kau, mak ayah kau, atau pak cik makcik kau, be wise brother and sister,

"Hidup ni memang palat,tapi esok masih ada" -KAMI-

1 comment:

Milla Tina said...

sampai bila bila aku akan suka cerita KAMI