TABUNG SYILING

Tuesday, April 2, 2013

Hidup memang palat tapi esok tetap ada.

Bagaimana ku mahu mula kan cerita iya? cerita dimana budak biasa yang tagih kan musik-musik kugiran tempatan, yang punya impian tinggi macam angkasa, tapi ini bukan cerita pasal impian yang terlaksana, cuma cinta indie rock biasa yang ada element post punk dan sikit2 rencah hadkor, cuma apa yang gua nak kasi tahu, pada yang masih tagih kan cinta pada yang tak mahu memberi tu, cuba basuh diri sendiri, toksah tunggu sampai hati dah berdarah beku, sakit kan? sakit macam ibu jari yang kene cagu tahap kritikal,


iya! dia sempurna, dia kau yang pikir kan tiap masa, dia penyebab kau yang pakai apple sanggup tuka blackberry sebab nk BBM dengan dia, dia yang kau tunggu tiap2 malam, suara dia macam kokain yang kau tak mmpu hidup tanpanya, huh, hyperbola sungguh! tapi that the truth man, cinta ni mungkin macam cadbury, tapi dia boleh jadi biji limau yang kau gigit masa minum sirap limau, bila dia sampah kan, pahit macam celaka bak hang! 


nak move on, nak move on, nak  move on,nak move on, nak move on, nak  move on,nak move on, nak move on, nak  move on,nak move on, nak move on, nak  move on,nak move on, nak move on, nak  move on,nak move on, nak move on, nak  move on,nak move on, 


dia sekali lagi tewas dengan benda yang dia ucap,dia ternoda dengan gelak si cinta, dia sekali lagi jatuh dalam lubang yang si cinta gali,si cinta macam kriptonite yang bisa lemah kan dia,kenapa dia jadi loser celaka sampai mcm tu? iya semua salah cinta, COP! si cinta pada dia, tapi dia cuma bantal tempat cinta peluk kala sejuk, tekup kan muka bila nangis, dan ditendang-tendang bila tak perlu, dan sekali lagi ini bukan salah siapa2,


"perasaan ni tak boleh paksa fiq, untuk kali yang ke tiga kali, aku anggap kau kawan"
-Makwe comel 2012-



jadi lepas apa yang lu darah kn, yang lu curah kan, segala benda tak masuk akal yang lu buat untuk dia, at the end dia anggap kau kawan? mcm tu? celaka tak hidup ni? haha
WAIT! langit tak selalu cerah, mcm tu jugak kisah cinta, lalu je segala bnda celaka tu, terus kan makan hati sendiri,biar hati lu ditikam,dirodok sebab mmg tak ada jalan lain lagi, takkan lu nk bunuh diri pulak sbb makwe yang tak berapa nak lawa, kalau lu bunuh diri sbb izara aishah ke, tu berbaloi lah kod,a broken heart akan buat hati engkau besi, buat kau kuat dalam semua benda, ingat, KAU KENA KUAT!



"bertepuk sebelah tangah mmg takkan bunyi,tapi kalau aku tampo muka makwe yang bg harapan palsu pakai sebelah tangan tengok bunyi dia mcm mana"
-Faliq Fahmi 2012- 

No comments: