TABUNG SYILING

Thursday, September 13, 2012

Take it, or leave it?

Hey baby, won't you look my way, i can be your new addiction, AVERYBODY TALK By NEON TREES



Hi semua! mmg gua rasa macam nak tidur petang2 macam ni, tapi tu lah lisa surihani,yuna dan nora danish dah tuit dekat gua, dia cakap, "apik update lah blog, akak dah lama tak baca entry apik tu" so gua update lah jugak, hewhew, 
okay macam ni cerita dia, 

Izati seorang mahasiswi biasa-biasa yang punya lesung pipit secomel tiz zakiah, nak kata kaya bapanya cuma drive honda accord, telefon izati cuma lah blackberry 9900 bold4, takde lah sekaya azam yang pakai Iphone4s 64GB, pendek kata izati dan aizam mempunyai cara hidup yang berbeza, apa yang menyamakan pasangan ini cuma lah mereka sama2 part 1 di UITM seri iskandar perak, dan mengambil jurusan yang sama, 
pendek cerita, hari2 jumpa, kadang2 discuss sama2, entah kenapa, si zati boleh terjatuh hati dekat si aizam ni, even perangai si aizam ni puaka nak mampus, pegi kelabbing, playboy tahap gaban, tapi yeah, cinta ni datang kita tak mintak, dia nak datang, slamber badak je dia boleh tendang pintu hati kita, pastu duduk dalam dia sambil layan running man,
so zaty ni mulalah, kalau dulu pegi class serabai je, pakai selipo jepun, deodorant pon tak pakai, haa, nampak tak? serabainya si zati ni, kahkah. pendek kata, she just don't give a fuck about her appearance, tapi semenjak jatuh crush dengan si azam ni, hambik! pegi klas pon pkai heels, pkai perfume, pendek kata zati yang serabai dulu dah jadi mcm neelofa, semata-mata nak bukak mata si azam ni, yang selama ni angap zati ni mcm ada takde je kan, haa,
pendek cerita mereka berkawan, bersahabat, jadi kawan luah segala, tanpa disadari, azam sedang menabur benih2 harapan dala hubungan mereka, aizam layan izati kayak teman wanita, mereka bersama siang malam, TAPI bukan dikamar ye adik2! mereka outing bersama, berkongsi aiskrim, bergurau senda, bermanja-manja, sampai benda ni berlarutan sampai kadang2 izati tertanya-tanya, apa hubungan mereka ini cinta? sahabat baik? atau sekadar teman pembunuh sepi  aizam? nah hubungan tergantung begini amat mengelirukan izati,  mahu diluah takkan perigi cari timba? mahu disimpan smpai bila, kenapa aizam kat konfes ke izati? aizam cuma mempermain kan cinta izati kah? atau aizam ni cuma douchebag yang pandai menabur janji?
macam sial kan relationship mcm ni?dan selepas setahun setengah hubungan mereka berlarutan ke tahap tiap2 malam izati menangisi apa yang mereka lalui, even diluar tampak manis, tapi cinta tergantung-gantung ni sakit sial, aizam boleh jadi berpacaran dengan orang lain, boleh jadi aizam layan semua wanita seperti aizam melayan izati? mcm2 kemungkinan boleh muncul, at last zati amik keputusan.
satu petang mereka keluar bersama, makan, tengok wayang, smpai masa mereka pulang, sebelum pulang, izati peluk aizam dengan pelukan yang erat seerat-eratnya, nah bagi lelaki buta seperti aizam dia sangka itu pelukan biasa2, dan smpai masa itu sekalipun aizam tak pernah perasan tu pelukan terakhir izati, aizam terlalu buta untuk sedar betapa bnyak cinta yang dicurahkan, balik rumah izati block aizam dekat facebook, twitter, what's apps, segala bagai laman sesawang, ya! zati telah lepas kan cinta nya, zati perlu move on, dan ini langkah pertama gadis bandar tu.

okay gua rasa certot gua ni macam ke laut, kbye! 


No comments: