TABUNG SYILING

Sunday, July 22, 2012

Move on


Andai aku pacar mu, takkan ku lepaskan, kau dalam pelukan ku, mu tak kesorangan BOYFRIENDS MALAY REMIX by AFFAN AIZAT,QALLAM FEAT PHAT AL


Move on, okay fine jujur gua cakap gua baru move on, and the feeling was, AWESOME GILA BABI!
btw korang patut check it out lagu boyfren remix tu, mmg awesome senanye,
bercakap pasal move on, yeah, move on merupakan satu fasa yang memang sgtsgt sukar baik dalam relationship, dengan crush, even kucing mati pon, kadang2 kita susah nak terima yang dia dah mati, Move on ni kiranya fasa bila lu kehilangan something yang betul2 lu curahkan cinta lu pada nya, tak kira benda hidup atau mati, dan bila bnde tu hilang, dan lu perlu lupakan benda tu dengan cara yang cool habis, bila lu boleh tengok makwe lu dengan orang lain comolot dan lu boleh selamber je sap kok tanpa sedikit pon hard feeling, tu tandanya lu dah move on, bila lu nmpak crush lu lepak dengan kawan baik lu yang lu tau kawan baik lu tu pon crush dengan crush lu, tapi lu boleh selamber makan tutti fruty tanpa menFLIP table dekat tutti fruty tu, tu tandanya lu dah move on,  bila lu mampu terima cinta orang lain tanpa teringat kan aruah pakwe lu, tu pon tandanya lu dah move on,
bila kita perlu move on?
bila perasaan kita 100% yakin yang kita perlu move on, bila kita betul2 benci, bila kita benar2 menerima hakikat, bila crush lu tu dah layan lu mcm sampah, bila hati lu takde rasa berbelah bahagi, takde istilah 50/50 dalam move on, bila ade ragu2 dalam hati lu pasal move on, mean lu tak move on, lu just MELUPAKAN SEKETIKA, bukan senang do nak move on, serious cakap ni, gua pernah kenal sorang makwe ni, crush dia bg harapan dekat dia, tapi crush dia biar dia tergantung2 mcm lu berak sembelit pastu "Benda tu" dia antara jatuh atau melekat, haa seksa wei,  so jadi orang jangan ah perangai mcm taik weyh, tau ah dah single lama, tapi kalau lu buat orang tu jadi tempat lu hilang kan sunyi, lu bagi harapan bulan dan bintang kat dia, pastu at last lu just buat dia stock lepas sunyi, nah, jari tengah untuk awak ye, lu kene igt karma tu lagi kejam dari hitler, kau buat taik dekat orang, nnt orang lain akan berak tepat kat muka kau, okay bab ni gua sentuh nanti,  bg orang yang terserempak dengan orang yang jenis bagi harapan mcm ni, mcm mana pulak lu nak move on?  hati kata cinta, akal kata tingal, okay serious cakap ni kes khas, orang yang betul2 cekal je boleh move on dalam keadaan mcm ni, hati kene betul2 kental, lu kene fikir yang apa yang lu korbankan tu sebenarnya tak berbaloi weyh, lu kene sedar yang sebenarnya lu tu cuma botol nutella yang dia dok ratah tiap2 pagi pastu bila habis dia campak lu dalam tong sampah, kalau perlu benci, lu kene benci dia, sbb takde cara lain, perasaan dekat orang mcm ni, mcm barah, makin lama lu biar, makin teruk, lu kene ubat awal2! tapi yeah mcm aku cakap tadi tak mudah, CINTA ni kadang2 celaka jugak sebenarnya,
bagi kes yang kene tingal makwe, tu lu takyah ah nak bajet lu isap wingston 3kotak tiap2 hari lu boleh move on dengan cepat, gua tahu, llki ni payah nak move on sena nye, even dia beromen dengan pondan dekat  susur, tapi kalau hati dia cintakan si bedah, at last dia akan cari si bedah tu jugak, so apa yang lu perlu buat? delete gambo dia! block dia! bako barang dia! kalau boleh 3bulan pertama lepas kena dumb tu lu jangan nmpak muka dia, nnt rindu! tu je caranya sena nye, melainkan kamu punya hati setabah gua, ceh! mohon sepak si apik ni sekarang.
konklusi dia, move on ni ada 3 elemen penting, masa,Perasaan benci dan Ketabahan hati, serious cakap, in case kalau dah ade rasa cinta lah kan, kalau kau couple untuk buat geli2, dia dumb kau, kau boleh cari lain kan? so pada yang tengah nak move on tu, move on lah cepat2 bang! jangan broken heart lelama, sayang diri sendiri tu sikit! percaya ah nnt bila lu sayang kan diri lu, akan ada orang lain yang sayang kan lu, selamat berpuasa semuanya!

1 comment:

zacky786 said...

woo..
syg semua nya sudah terlambat..xguna.. ko bersedih lg.. :P