TABUNG SYILING

Tuesday, June 19, 2012

Ada Apa Dengan GIG



VIVA! VIVA! VIVIA! VIVA LA PUNK! 
Viva la Punk BY Plague of Happiness
kadang ada yang mengkritik, 
"kau pegi gig macam monyet lompat sana sini mcm org tak bertamadun kejadah apa? orang pegi club lah bro, baru layan" 

kau tak rasa bila bunyi gitar tu bergetar smpai 
Buat adrenalin kau tak tentu arah, naik gila babi, 


kau tak rasa bila bunyi drum tu, 
Buat hati kau berdebar kaya CINTA PANDANG PERTAMA
buat seluruh tubuh kau bergerak bukan dengan isyarat minda, 
tapi hati kau yang berkehendak untuk kau hayun kepala dan Hentak kaki, 


kau tak rasa bila kau dapat melalak kuat2 lagu yang kau minat tu dengan kawan2 yang lain, 
lepas tu rasa hati bunga2 macam baru lepas date, 

GIG tu binggit, tapi sebab binggit bande tu boleh masuk dalam hati.
Di GIG tak perlu Beer,Shivas, dan kamikaze, 
kami high kerana muzik, kami goyang kepala kerana bunyi gitar, kami hentak kaki kerana Beat Drum,
"I dont need drug coz music is my drug" kata Radhi OAG. 


2 comments:

Fiiffyy Kimoreii said...

gig adalah tempat dimana aku melepaskan rasa geram, puashati, menjarit dan menari yeaahhh!!! i love this

Vanilla_ais said...

yeah, GIG sebenarnya tempat luah rasa rabak, rasa parah semuanya lah kn? :)