TABUNG SYILING

Wednesday, March 7, 2012

Stop Kony! Fight For peace!



okay mcm ni,bagi yang tak faham, kony ni org jahat kat uganda, then die tangkap budak jadikan askar peberontak, tangkap budak perempuan jadikan hamba seks, and die senarai org yang pertama dikehendaki oleh mahkamah dunia for crime thought humanity, DIE JAHAT GILA! tapi org tak boleh tangkap dia sbb die bijak, dia bersembunyi,dan negara2 PBB lain tanak campur tangan untuk tangkap KONY, semakin lama dunia berdiam diri atas kejahatan KONY semakin ramai budak yang ditangkap, semakin ramai budak dijadikan hamba seks, so program KONY 2012 ni diwujudkan oleh organisasi yang dipangil TRI for peace, objectif utama TRI adalah untuk Make KONY famous, biar satu dunia kenal KONY, biar semua org bersuara, bia dunia sedar yang mereka kene buat something untuk hentikan sang keparat ni, sbb ramai kawan2 kita kat uganda yang sebaya yang ditangkap, dirogol, dipaksa bunuh ibu bapa sendiiri, yang jadi hamba seks,




veryone, please3 take a note, lets stop that fuckin kony, ketepikan proganda politik, ketepikan jurang agama dan bangsa, we have to do something about this, and remember everyone is a hero inside. this war must end, even tak banyk yang kita boleh buat, at least kita dapat perjuangkan something untuk hentikan semua ni.aku merayu pada blogger, kita ada hak bersuara, kita boleh melakukan perubahan dunia, kita boleh hentikan semua ni, the time has come untuk kita bersatu selamatkan budak2 dekat uganda tu, bayangkan kalau anak kita ditangkap, dilatih jadi askar, dan disuruh bunuh mak bapak sendiri depan mata, please kita kene buat sesuatu tentang si keparat KONY ni! 

No comments: