TABUNG SYILING

Tuesday, May 24, 2011

TIPS mengusha di minggu orientasi,(LELAKI SAHAJA)

ok, aku rasa 2,3 bulan ni, mmg sibuk lah sbb ada diantara kita yang nak masok kolej,universiti, ok, gud luck yaww korunk, selamat merongeng dgn senior, wakaka! aha, sumpah aku nak cakap yg miggu orientasi adelah miggu paling suck dalam hidup korunk sebagai human being, TAPI,lepas orientasi best dah, ye lah, student life en? nak tido lewat, nak kua mane2 sume parents tak mara kan? nak dating tengah2 malam pon bole ape, so mmg sumpah best la, dan sebena nye, dekat ipta/ipts ni laaa, best kalau nak carik couple, hihi, ketawa sopan kejap.

"hey fiq! org datang nak belaja, bukan nak carik couple! mende laa,"

der! igt lah sikit, kite ni bukan sekola menengah, yg hang dok nak focus dekat study all the time tu pasaai pa? kemon la, kite dah besa kod, da masok universitas dah pon, so, mmg dah cukop matang kod  nak bg mase antara life dan study kita, ok lah, menurut pengalaman dan pengalaman kawan2 mase miggu orientasi ni laa sesuai untuk para lelaki mensurvey bakal couple masing2, dan pada yang dah ada couple tu,

HANG JANGAN CARIK PASAI NAK MENGATAI LAGI NA! FLYING KICK KUNK, !
errr.. sape suruh couple awal2 kan? padan la ngn muka hang, HAHA


HARI PERTAMA: 
ok kawan2,  bak kata kakak sedara aku dulu, perempuan ni, kalau die masok ipta, mata die akan melilau tngok mane jejaka2 yang jambu dan hensem2 untuk digosip dan dijadikan hotstuff, so, hari 1st cube la dressing sesemart mungkin, pakai la fullset kemeja, tie, tapi jgn terlalu skema, atleast, lipat lengan ke, lagi satu, kaki seluar tu tak payah lah nak besa sgt der, cerut kan sikit, igt, kita di ipt, bukan sekola nak pakai selekeh2 ye budak, sumpah kalau kau pakai smart mcm ni, kau akan jadik tumpuan awek2 pada hari2 seterusnya dalam miggu orientasi, dn akak2 senior jugak akan cakap.
"eee! cmel nye adik tu!!" wakaka,

DER, MUKA TU TAK PENTING, YANG PENTING HATI!

mmg lahh, tapi 1st impresion tu penting der, ok lah, kalau kau selekeh2, then kau nak pegy ngorat awek, err, maaf cakap lahhh, tak de siapa nak kat kau,

"yang menarik pada perempuan yang membuatkan lelaki terpikat adalah rupa parasnya, dan yang membuat kan perempuan terpikat kepada lelaki adalah penampilan nya"  
dr haji fadhilah kamsah
HARI SETERUSNYA: 

ok, ni paling penting, sbb kemungkinan besa anda akan dibahagikan kumpulan dan berkenalan antara satu sama lain, dan yang anda(lelaki) perlu buat adalah, JAGA TINGKAH LAKU!!  i mean, jgn la kao jadik pasif sgt, kao igt perempuan sekarang pandang ke lelaki yang baikk 24 jam ni?? dan2 die akan cakap kao ni budak lurus, sumpah, maket kao kompom jatuh doe, HAHA,  TAPI, dalam mase yang sama, jgn lah tunjuk kao ni havoc sgt, just act cool dan tunjuk kan kedajalan anda sekali sekala,dan sekali sekala cube untuk jadik volunteer kalau abg2/kakak2 senior suruh nyanyi ke, sajak ke,sumpah kao akan akan jadik kegilaan para wanita, nak2 kalau suare kau tu mcm nick jonas brother, perhh! ngn kakak senior berebut nak jadik kan kao adik angkat dieorg,MENTION MY WORD!   in case kalau kau ade bakat lah, kalau takde, jgn sesekali  buat, kompom kau akan jadik bahan gelak smpai 2,3 sem, HAHA,  but, the important is, be your self ok, jgn jadik mcm ade budak kat fesbuk cakap semalam, nak usha, pegy baling2 pemadam, kacau2 bagai, kemon lah! kite bukan budak sekolah rendah kod, nak gune style mcm ni, sumpah, pompuan akan pikir kao ni seorang lelaki yang anoying dan kao akan diriject awal2 kod, accept untuk perempuan gedit yg dok melayan mene2 lelaki uh,


HARI TAMAT ORIENTASI: 

haa, time ni amat penting, sbb time ni la ramai yang tacing2, (err, aku pon pelik padahal, tu orientasi, bukan  majlis perpisahan en? ) tapi time ni lah, mase kao untuk mintak numbur awek yang kao dok minat tu, ye lah, mane tao, die lain course, susa kod nak jumpe lagi , so ni lah perfect time kao nak mintak numb die, haa, kalau  tanye, nak mintak mcm mane, mmg sumpah kao ni dumb gila lah en?
satu bonus lah kalau kao satu course dengan bawek yang kao minat tu, so, bole mintak numb time kelas, untung lah kalau mcm tu kan?


ok, aku tak nak cakap lebih2, sbb tajuk entry aku pon, tips time orientasi kan, selebihn ye, pandai2 lah kao ejas sendiri ye, tang penting, kita kene COOL, tu jek sebena nye, kalau die dah ditakdirkan jadik awek kao, tak kemana tak, kompom dapat punye, asal kan hati iklas, fuck siot aku budak yang kuat game pompuan ni, haihh, ok lah aku dah melalut2 dah ni, ok, aku nak cakap,

WISH YOU LUCK AND ALL THE BEST OK, 
pada yang nak sambung study tuh, :)


p/s: PART ONE KIMAK!! wakaka, :D

6 comments:

kambeng.karbonat said...

terbaik punya tips ni, kenapa lmbat sgt ko post.
kalau awal sikit konfem aku dah ramai aweks ni,haha

...:i'm ezza haniza:.... said...

wahhhh,,,ni nak blaja ke nak ngorat ni..hahaha

shiema sufian said...

haha. mcm nieyh punye tip pon ade eh! ape ape pon goodluck untuk yang ingin mencubenye :)

.... jom join bloglist shiema :)

Mr Danel said...

hahah...kaw boleh lah kot katak..aku tak leh..haha! orang tua katekn..bini kat rumah aku spe nk jage! hehehe

Salim Harmanain said...

boleh di praktikkan ni hahaha

Noor Adibah Binti A.Latif said...

heheh. sempat je nak ngurat yek..

btw. cantik blog. simple. jeee... i foloow u!