TABUNG SYILING

Monday, May 16, 2011

bicara cinta sekali lagi


ok, alang2 duduk rumah satu hari ni kan, apa salah nye aku dok update bnyk2 sikit en? aha, tertarik dgn segmen abg ben yang ni, bes kod, nak tao terma dan sarat? ok, klik sini.

terus ke segmen:

pendapat saya tentang dunia percintaan. 

ok, as seorang manusia yang berumur 19 tahun, mmg ramai kod remaja sekarang yang tao untuk bercinta, tapi tak tahu erti cinte, (pfftt! asal skema sgt ayat aku tu?) ok lah, aku tngok ramai je budak skarang yang ada couple, and kalau yang single tu untuk mencarik couple, 3jam pon dah bole ade couple skrg, that why lah bnyk gejala maksiat yg jadik skunk, sbb mereka tao cple, tapi tak tao pegisian dalam satu hubungan itu sendiri, so bnyk lah yang negatif dari yang positif tu kan, padahal cinta tu satu yang suci dan murni, cheewah! pandai pulak si afiq ni bermadah! eww! haha, cakap tentang pengalaman, aku pena jugak cple nih, dan semua nye berakhir dgn kehancuran, HAHA, suck gila en rasa bila break ni, tapi life must go on jugak, and sebena nye bnde tu lah yang buat kita makin jadi diri sendiri dan matang, never regret in your life ok? :)

BERCINTA DAHULU atau NIKAH DAHULU  ? 




ok, pada pendapat aku lah kan, bernikah dulu kod better, dari segi fizikal dan syarak, ye lahh, kita tak terjebak dalam kancah maksiat bagai, sabda rasurullah SAW:

              jika seseorang islam itu bernikah, maka akan sempurnalah separuh daripada imannya,


tapi bg remaja mcm aku mungkin akan memilih bercinta dulu sbb aku belum pikir kod pasal kawen2 tu, haha,i hope bila aku dah 25++ aku akan memilih untuk bercinta selepas nikah, HAHA. 


ok! siap pon bnde ni...

p/s: aku single skunk, (watdehel aku buat statement mcm ni??) HAHA!   

9 comments:

umie said...

sy dari no 6...singgah & follow sini..
jom singgah sini plak..
http://sitiumairahsaat.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

Lulu caldina said...

ehmm..lulu setuju

nadiemsharmz said...

jln2 bc cite cinta org lain..best gak....

cik Ida said...

setuju..!

Fauzie Jasmani said...

Ehem..ehem..dtg baca cerita chenta..ahaks~

aida4eva said...

cinta allah paling hakiki :)

mari terbang ke sini <3

http://aida4eva.blogspot.com

cik faez said...

haha .. betol la , heran jgk org yg mudah terima cinta lps dh kena tinggal dgn cinta . sng jek dorg lupa ..

mcm ni lah said...

begitulah cinta,. slmt berjaya ,. saya follow blog ni :)

♥ qyla ♥ said...

stgh tuu desperate sgt .
hmm bytheway, setuju dgn kmu .
should be bernikah dulu :)