TABUNG SYILING

Tuesday, May 3, 2011

ade COUPLE tapi tak KEKAL, kenapa?(18sx)


Wah lirik nya penuh bulan bintang mentari lengkap
Tapi kecundang akhir nya kerna terlalu mengharap,
Kasihnya tak diperlukan berjuta rangkap puisi yg ditulis
Khas buat kekasih hati nya.

bahgia by HUJAN

setiap kali kita on fesbuk,mesti kita tngok, ade aje sahabat kita tu yg tuka RELATIONSHIP status, ade yg tuka single, ada yang tuka in relationship, DAN kadang2, semiggu lepas tu,kita tngok, kawan kita tu, tuka balik relationship status dia, dan mcm tu lah seterusnya, di sini aku nak cakap, best ke wei bertuka2 pasangan nih?? ape sebena motif  nye korunk couple kalau setakat nak hubungan tu just 3,4 hari?apekah itu cinta?? apakah yg dok kita nak dari pasangan yg x berapa hari kenal teros couple, dan bila rase x serasi, break.
x malu ke kalau kita di cop "senang dapat" . ayat sikit, esok nye teros mintak couple, wei, kalau berterusan mcm tu, mcm mana couple tu nak kekal en?? at least, take ur time, kenal dlu bakal couple kite tu, at least 2 bulan kenal pon ok ape.. baru lah ke   level seterus nya, tak paya lh nak rase desperate, smpai baru kenal tros nak couple, tao lahh, encem/cun, sng je kalau nak dapat couple  nih, tapi, fikir lah kod, apa yang kita dapat ??
setakat msj dari bf/gf, "i love you" "miss you" "ILYSDFMMMMM(i love you so damm fuc* much x9) i wonder, kalau bab yang i love you fux much tu, die nak fuc* ke, nak love sebena nye?? pena jugak aku tanya paqa dulu, tao x, die bole cakap ape?


"alahhh, die mule2 nak love2 dulu, lepas luv2, fuck2 lahh"


HAHA! batak longkang pendapat die tu en? tapi ade betol nya jugak, bak kata aruah JB, "hoi! aku belom aruah lagi lah gila!" ops! sory, aku lupa, bak kata die, setiap percakapan kita adalah satu doa, so? btol lh kata si faqa tu, dah luv2 bagai, fux2 lahh, sbb tu lah dok ramai org yang buang anak sekarang,


hoi fiq! hang dah lari topik nihh! td hang cita pasai couple tak kekal, ok2.ni hang mencarut pulak!
ha! ok, sory, HAHA,


"60% gadis hilang dara di malaysia, di bawah umur 18 tahun"

sumber: harian metro.


haaa, see? sbb apa jadik mcm ni? disebab kan faktor "senang di ajak couple ni lahh, bila senang ajak couple, senang lah ajak kua jenjalan, bila senang ajak kua jenjalan, maka, senang lah ajak main.. tak gitu? ntah laa, aku pon tak tao, ape lah yang dok best bila kita couple tanpa rasa cinta nih, may be, sbb nafsu, dan saitan,tak sala untuk kita terus single dan dalam masa yang sama kenal hati budi pasangan kita tuh slow2, 
cuba lah try, untuk tak jadik seorang yg dicop senang dapat, cuba naik kan martabat kaum perempuan itu sendiri,(aku cakap perempuan, sbb yang selalu mintak cple itu lelaki, yg perempuan main accept jee)  jgn jadik budak rosak yang selalu aku nmpak dekat mall hype tuh, smpai depan org ramai pon, bole lagi dok berpeluk ciom bagai.. siyess. malu kodd, cina yang tak rety halal haram tu pon x de buat mcm tu, 






p/s: err. seram kod bila tngok statistic yg 60% peratus tuh, gila! susa carik bini ouhh! mmg ade PEREMPUAN cakap, jangan lah judge seorang perempuan bedasar kan dara, tapi nak ke bila kita kawen, ade molot2 belakang cakap, ek eley, kawen dgn bekas aku tuu, aku yg dok rasmi kan die dulu mase f4 dulu, perhh!! mana nak letak maruah kita sbg lelaki  wei? so, perempuan, kalau anda berrsukan bagai, tu perkara kedua, tapi kalau bole, jaga lah dara anda, jgn lah dok bg lalaki yg bukan suami rasmi kan, mmg nanti, bole cakap, sume org buat silap.. tapi kesilapan anda yang tu jugak, akan menjatuh kan maruah suami anda... (perhh! pnjang p/s aku kali nih) ;)

2 comments:

gadis bunga said...

mungkin orang kita ni dah terikut ikut dengan budaya barat . tu yang jadi macam ni tuh . hurmmmmm .

Cik Yasmin said...

Wahh !Suke entry anda ini . Hahahha .
Berlaku kpade kwn2 saya tapi tak tawu nak ckp camne da kat dorg.
Kang dituduh mjage tepi kain orang lain pulak .

sO,skg ..
Kalau nak cari calon isteri tue pandai2 la nnt ye . Hihi .
Terbaikk ! :)