TABUNG SYILING

Thursday, April 28, 2011

SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

ok, sekali lagi aku join segmen abg ben yang aku rase agak mcm best, dan membina minda,  (ayat kalau tak dramatik lagi tak bole en? ) HAHA

ok lah, nak tao ape sayarat2 segmen, meh, klik sini

ok lah bia aku teros ke segmen,

ok lah, sebena nye, aku tak termimpi pon nak dok jadik bloger tegar nih, mula2 aku berbloging mase fom3,  panjang cerita nye, nak tao ke? ok, kalau nak tahu, klik sini,

dan selepas beberapa lame aku dok tingal kan dunia blog ni, sbb nak spm dlu, lepas spm, aku tngok, ramai  kod yang dok ade blog, blink2 bagai, dan yang buat aku kembali nak main blog nih, bile aku baca segala entry blog jalanan, best kod blog si milla tina tu, dan stat dari tu, aku sedar, yang kita ade blog ni bukan sekadar nak cerita tentang diri kita, tapi blog sebagai satu medium bersuara, menyuarakan segala pendapat yang sehat,dan aku berbloging untuk menyuarakan tentang latar masyarakat kat tempat aku, dan enviroment aku sbg seorang remaja yang hidup dgn jiwa yang memberontak dan kadang2 kacau bilau, tentang perasaan kami(remaja) yang selalu sangat buat silap, tentang mentaliti dan idealogi kami(remaja) , tentang dimana silap nya kami(remaja) dan kadang2 kesilapan tu menghantui hidup kami smpai bila2, tentang indah nya dunia kami, dan aku rase,aku lupa, ade jugak aku cerita pasal diri aku dalam blog ni, sekadar luahan perasaan, bila x de siapa nak denga aku dok membebel tengah2 malam, so aku tulis la dalam blog, HAHA, aku rase matlamat aku terbesar dalam menulis blog nih, aku nak try ubah segala mentaliti rendah orang kita,even aku bukan ahli politik, tapi aku sendiri nampak, betapa ramai nya org kita, yang mentaliti die rendah, aku x nak, blog aku nih, sekadar org dari komuniti blogspot je yang baca, tapi semua org, even blog aku tak terkenal mcm blog abg ben tuh, tak ramai readers, aku tetap jugak dgn objektif aku tuh, sbb ape yang kita buat, kena ade cita2 kan, mane tao, satu hari nanti cita2 aku tu tercapai kan? haha, x de kod blog ni dok copy2 story dari google sume tuh, sbb aku nak blog ni, seratus peratus fresh, ok lah, tu je lah kod yang aku dapat cakap antara sbb aku berbloging, haha, ok lah, kali ni, segmen abg ben mmg agak best, dan agak rugi tak dapat join segmen gegar2 tuh, sbb bz.. HAHA!

p/s: rekod wei! satu hari aku update 3 kali dah, HAHA. 

8 comments:

Haris Kaito said...

datang dari blog abg Ben... :)
kalau sudi singgah la balik...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI

Nini D.. said...

humang aiii....berapo patah perkataan nih?...hihihi

Pemuda Haparan said...

terjah sini..sje nak tau knp awk jd seorang blogger..huhu..
Ade masa terjah la balik..

http://zonesaye.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

p/s:lebih 100 nie..tp tak kesah sbb nie dunia kita..=)

Lulu caldina said...

Apa pun alasannya, semoga kita semua berjaya menjadi seorang blogger yang pemes amos..ekeke

mcm ni lah said...

i follow you

DiDa Licious said...

bersiaraya & memfollow d sini! (",)v

aizamia3 said...

betul.. tak semestinya warga blog je yang akan baca, mungkin akan ada yang ada baca tanpa kita tau.. dan mungkin orang itu boleh jadi kawan yang paling rapat pada kita..

tepuk dada tanya selera yang macam mana kita nak sebenarnya.. ;)

Sal Saari said...

semoga terus maju jaya dlm dunia blog ni..
intai2lah sy..