TABUNG SYILING

Saturday, April 30, 2011

Review "THE FAST FIVE"

haa, pelik en? tarikh tayangan seluruh dunia 29 april 2011, dan sepatut nya,5 may 2011 hari tayangan dekat malaysia ,in case, 29 april dah ade tayangan istimewa lah dekat malaysia,  tapi aku dah tngok 28 april, haa. mcm mana tu? sbb nya..............

ni sume keje gaybo faqa ngn zul lahh, dieorg keje cinema, dan filem fast5 smpai 28 april(pagi) dekat cinema kulai tuh,so bile dah siap sambung filem sume2 tuh, akibat perasaan tidak saba yang melampau, zul pon bukak sesuka hati mak ayah die muvi tu pada malam 28april, HAHA, so kire nya, kami bertiga antara org terawal dalam dunia lah yang tngok muvi nih, perghh! bangga siot! HAHA,

so, aku nak cakap yang cerita ni................ AWESOME GILAAA!!! GILAAAA DAN GILAAA!! huh...huh..huh... amek napas jap , nak cakap lagi, BEST GILAA DOE MUVI NI!! GILAA2 PUNYE BESTT!! woi! suda lah! aku flying kick kunk! haha, tapi seriously, aku dok melayan muvi ni, dari fast and furious dulu, tak silap aku, aku dajah 6 kod mase tu, masa zaman kita x pakai dvd, still dgn vcd yang kene tuka2 disc tuh, HAHA, dem gilaa kod tenga best2, tetiba die stop kene tuka disc,

wokay lah, aku tak nak lah spoil mood korunk enn, nak cakap cite die mcm mana, cuma yang aku nak cakap, ini cerita gila, misi gila,idea gila, lumba gila, action gila,banyak yang gila lah!  bayang kan lah, kalau segala watak2 utama dari siri2 fast and furious dulu sume die sumbat dalam fast5 nih,mcm:

  • ROMAN PIERCE, alahh, yang bawak kereta purple kawan baik si o,conner dalam 2 fast two furious tu...
  • TEJ, makanik power, jugak dalam 2 fast 2 furious
  • VINCENT, si bestie doms dalam fast and furious
  • HAN, si DK(drift king) dalam fast and furious tokyo drift(watak feveret nih!) HAHA
  • GISELE, bekas awek dom,s dalam the fast4
  • SANTOS si mamat gila dalam the fast4 jugak
  • LEO, partner si santos dalam the fast4 jugak, 
hah! hambek kao,korunk sendiri tngok mcm mana havoc nye muvi ni, bila hampir keselurahan watak utama ade dalam the fast 5 nih, nak cakap ke? ape fungsi dieorg? tngok sendiri yee? HAHA, 

untuk sinopsis, korunk pegi check it out dekat website fast5 ni sendiri, haa, klik sini,  smart kod website die, 
ape yang aku cakap, cerita ni, kalau korunk baya 13 hengget duet tiket wayang pon, berbaloi gila beb.. 

ni trailer dia, HD wa cakap lu, :) 

p/s: btw, abg ben ashaari pon ade buat review pasal cerita ni, die kata 5 bintang, haa, tak caye? klik sini. 

1 comment:

syamilah mawaddah :) said...

nampak cam best. huhuhu :)