TABUNG SYILING

Thursday, April 14, 2011

kisah "DEM" kami berdua(18PL)

Bangkit kau jadi pak pandir,
berlari mencari kuncu nya,

inspektor remos by HUJAN

hah, tersebut lah kisah malang kami berdua semalam pagi.... cerita nya bermula begini, (warna menjadik agak vintage, dan agak blur2 gamba mase mula2 cerita, )

mase tu, aku ngn si gayboo faqa pegy bank atas alasan nak pegi baya duet kereta faqa, so setelah die habis baya duet kereta, kiteorg pon gerak, nak pegi tempat keje, a.k.a tempat aku lepak hari2, sbb kat situ ade wifi, HAHA,
jarak dr bank dan tempat keje tu, x la jao sgt, agak2 dalam 30 minit jalan kaki, soo, dah dekat lah kan?? kiteorg pon x pakai sitbelt, (actually, kalau jalan jao2 pon aku mmg pemalas gaban nak pakai sitbelt sebena nye, ) sekali, TIBA-TIBA......................................

keluar je jalan dr bank tu, jalan sikit, kat depan ade roadblock wei! gila cuak gua mase tu, so kiteorg pon dengan laju nye mencapai sitbelt, SEKALI, mase aku tarik sitbelt tu, bole sangkut pulak wei! herghh, mmg dem gilaaa!,time ni lah sitbelt faqa ni nak gedik ngn aku,  dah sangkot tu, aku cover lah badan aku ngn beg lappy, (ceh, igt bole lepas lah tu kan?? ) sekali, pakcik polis tu jenguk dalam kereta, tros die memekik kat kawan dia, "sorunk x pakai sitbelt nih" fuhh, yg x pakai tu AKU lah! mmg dem gilaa beb masa tuh,
so aku ngn faqa pon, diarahkan untuk menyerahkan ic dan masok dalam balai,

aku: faqa, kalau kne saman bukan kene tahan kat tepi je ke?? apsal sampai kene masok balai ni?? ee, watdehel???
faqa: ntah, aku pon x tao, ehh, nanti kalau polis tanye, ape sala kita, cakap je, x tao ea?cakap pakcik tu tibe2 je tahan,
aku: (ketawa kejap)faqa, nanti kalau kene saman, aku baya tao??
faqa:bapak hang!

(korunk tngok lah, dajal gile buda faqa ni kan?? ) HAHA,

so, lepas paking kete fairlady faqa tuh, kiteorg masok la balai, sekali tngok, huh, bapak bnyk gile brader2 kne tahan,  nak di pendek kan cerita, rupa2 nya just kawad cam, sbb, malam semalam nya ade cina kne pukol, heh! muka aku yang suci ni pon die nak tahan ke??  dan aku tak faham, kenapa die dok tahan org suka2, aku kne tahan sbb x pakai sitbelt, so, ape kene mengena dgn pukol org wei?? tapi lege jugak, sbb x kene saman, kalau kne saman, mahu 300 terbang sia, HAHA,

masa kawad cam, huh! akhir nya cina tu dapat cam sape yg dok pukol die malam tu, SEKALI, bila polis bawak masok suspek yang baru, cina tu bole cakap mcm ni, "ehh2, bukan dia, tapi dia," sambil tgn die tunjuk suspek yang baru di bawa masok tuh. hah! x ke dem gila cina tu,buat susa olang je, mmg patot lah kene RAYED malam tu, aku pon rase nak pegy flying kick cina tuh, sbb cakap mcm keling, HAHA, btw, lepas cina tu tunjuk suspek yg btol2 pukol die, cina tu dipangil masok opiz untuk buat keterangan, sekali pakcik polis kAt luar tu bole cakap mcm ni, "chongcibai," (sbb nama cina tu chong) ni bukan salah ibu mengandung ok,  siriously, aku dah pecah perut ketawa dalam hati, dem gila pakcik tu, suke2 kutuk nama org, HAHA!

so, lepas semua suspek kne tahan, kiteorg dilepas kan, ade hadiah perpisahan tao, nak tao ape?? "terima kasih kami ucap kan kepada anda semua keatas kerjasama yang diberikan" hah! tadi tengking kiteorg mcm baru lepas rogol amoy, dan bila semua org dok bersalam-salam ngn polis2 tu, aku ngn faqa dgn muka ketat amek ic kiteorg balik dan  bla dari stu, buat ape nak salam2 bagai wei??dah die yg suke2 tahan kan?? TAPI,  kiteorg bernasib baik, sbb pakcik polis tu x igt yg aku x pkai sitbelt, so dgn sepantas kilat kiteorg chaaoww  dari balai polis tu,

moral: jangan la buat buka mcm gengster kalau kene tahan ngn polis, sbb aku tngok barader2 yg kene tahan semalam,semua muka pecah rumah wei, HAHA,
lagi 1, pakai lah sitbelt even anda naik basikal, (hah! mcm mana tu?? ) heyy, aku tipu pon kao pcaye,

dan sampai tadi malam. kiteorg nak pegy mamak pon, faqa pkai sitbelt, eley, igt berani sgt kan?? trauma jugak mamat tuh, HAHA, btw, ni lah 1st time aku masok balai sbg seorang suspek, see? aku baik tao! HAHA, choyy lebih,

see, apa salah trooper ni wei?? HAHA, (sekadar gambar hiasan)



p/s: wei, farzana farzanto nak topup kan gua 100, sbb die kata die sayang gua, HAHA! lagi statement mintak flying kick,

1 comment:

farzana ariffin said...

cehh! 100 lah sgt. hahaha