TABUNG SYILING

Sunday, April 10, 2011

It suppose to be.... "SALING MELENGKAPI LAH! "

Tiada rasa teruja mahupun
Berkata apa pada sesiapapun
Punyai persamaan,Sepertimu...

Romantik by hujan

kita manusia, kadang2 kita terlalu ego untuk mengakui kesilapan kita sendiri, tapi hakikat nye jugak, kita manusia, mmg selalu sangat buat silap, pada yang pandai, dia akan try tak buat lagi kesilapan tu, dan pada yang ego, akan teros dengan egonya, dan x pernah mengaku yang dia ada buat silap, dan sebenar nya kesilapan itu sendiri yang menjadikan kita belajar dalam hidup. (hah! amek kao ayat bunga2 aku, ) HAHA,

dalam couple, yang perempuan selalu cakap, "heh! lelaki ni x pernah cukup satu kan? selalu nak carik yg lain, kenapa ntah, sangap agak nya! " tu kata perempuan lah kan? tapi wahai kaum yang lemah sekalian.... denga ni patik berbicara, hangpa dok cakap mcm tu, hangpa dok sedaq x ape silap hangpa selama ni??  hangpa sedaq x yang hangpa ni, jarang2 untuk menghargai pengorbanan seorang lelaki, yg hangpa tao nak cakap, bila kami(lelaki)  ni buat sala, bila kami(lelaki) ni x txt hangpa, bila kami(lelaki) ni terlalu sibuk dengan urusan kami, kami ade life jugak, x kan dok nak berkepit dan txt hangpa 25 jam. en?  kadang2 kami(lelaki) bnyk bekorban demi hangpa, bila hangpa sedih, kami(lelaki) try untuk membuat hangpa feel better, bila kami(lelaki) yang mempunyai ego menggunung, try untuk besabar dengan perangai hangpa yg sebulan sekali x berapa nak betul tu, bila kami korban masa,duit dan tenaga kami, untuk berjumpa hangpa yang dudok jao2 tu, in case kalau long distance relationship tu lah kan, and x pernah pulak aku denga perempuan yg datang jao2 untuk jumpa boyfie dia, dan berjuta2 lagi pengorbanan yang kami(lelaki) lakukan untuk anda, yang hangpa tao, komdem  kami(lelaki) bila kami ni buat silap,  langsung x pernah nak igt apa yg kami(lelaki) buat untuk anda, lepas tu mula lah post status dekat fesbuk tu, mengata, mengutuk, mencarut bagai... sedar lah, kami ni lelaki, mungkin kadang2 kami x dapat nak menyelami naluri keperempuanan anda lebih, kadang2 kami x faham jiwa kacau bilau anda, so, bagi lah peluang untuk kami ni faham anda, cuba cerita kan apa yg dok terbuku kat hati tuh, tak payah lah jadik mcm ape yang jadik kat bawah ni,

kejadian ini berlaku apabila seorang lelaki sedang txt-ing dgn awek die, :

lelaki: you, ape buat tuh?
perempaun: dah la x paya tahu, -.-
lelaki: you ni dah kenapa??
perempuan: dah! x de pape lah!
lelaki: you ade prob ea? story lah?
perempuan: you jangan menyibuk bole?! I tenga HOT la!
lelaki: ( x balas txt)
perempuan: hah! kenapa senyap?? x pernah nak faham i kan??? :(

hah! tngok tu, dalam kes mcm ni, siapa yg x pernah faham siapa? tao lah kao tu tenga hot ntah pasai  pa ntah, bila kami tanya straith to the point, x nak bg tao, abis nak kami ni berkias2 bagai lah ea? mcm tu? haih.. seriously, sampai skunk, aku x dapat nak faham perempuan ni dengan sepenuh nya, mereka ni terlalu complicated! terlalu merisau kan perkara yang x berapa nak berat.. tapi bila mereka fikir, segala bnde yg ringan ni jadik complicated gila! 

tapi as lelaki yang mmg dah dipertangungjawab kan sebagai seorang pemimpin, kita kne saba, dan selalu memimpin pasangan kita tu, bak kata RIN, saling melengkapi, dah memang lelaki dan perempuan ni dicipta kan contra kan? jangan lah kita tngok x kene je ngn pasangan kita tuh, teros tgl, kesian die wei, die cuma mengalami ketidakstabilan otak je... angap je lah tu penyakit dia, kita kne saba layan org sakit ni wei, dan perempuan pon, cuba2 lah untuk kawal sindrom ketidakstabilan anda tu ye? :)





p/s: aku tao, ramai yg dok baca blog aku ni gegurl, hah! awk semua, saya mintak maaf tao? dah, bye!  cabutttttttttttttttttttttttt!!!!! selamat kan diri kao afiq! HAHA,

2 comments:

Fazilah Yayang said...

COOL ENTRY ! HEHEHE ! suke taw :) tp x semua pmpuan camtu taw :)

hana nabihah said...

hahah..sengal ar ! aku tak macam tu taw ! aku cool der ~ hihih..