TABUNG SYILING

Tuesday, April 5, 2011

Indie dan blog saya


heyy, tadi aku sempat la blog walking kat hampir 40 blog. sory la ade yg x sempat aku follow, sbb malas nak copy2 url bagai...hee.. sory guys! ade time aku follow tao! hurmm skrg aku tngok.. bapak ramai yg dok ada blog skrg nih, tapi sebenarr nye.. kuantiti tuh x brape penting berbanding kualiti, der!  lu cakap org..wa tngok blog lu pon same jee.. dah la sakai, x de header lawa, template pon ntah ape ntah.. lg mao ckp org.. flying kick kunk!
beb, kao nih.. saba laa... siriously aku x pandai nak buat blog blink2 bagai.. beb, lagi pon.. blog abg ashaari tu, sempoi jee wa tngok?? x de blink2 bagai, tp folower die melebihi 10k, hah, that mean...  qualiti is better then quantity, tapi aku due2 pon x da, aku tao blog aku nih sakai giler..huahuahua,

berbalik pada topik asal, td aku ade lah terbaca blog sorunk mahluk ALLAH ni,  die bole lagi cakap mcm nih,
'KITE BLOGER NI, MACAM ARTIS JUGAK, ADE HATERS, ADE PEMINAT BAGAI' aku sebena nye x sampai ati dok nak maki buda sekola tersebot, HAHA,
der, lu igt kita ni popular sgt ke wei?? mmg la ade org tag la, komen la, terima bertibi puji-pujian lahh, tapi kite dok x sedar yg pujian tu datang dari komuniti kite jugak.. alah.. bkn ramai sgt pon yg dok sanjung kita ni weyh... semua tu sebena nye dari komuniti kita je, soo.. jgn lah, kita bila bergelar bloger tros gelabah nak up trafic bagai,  actually, mcm apa yg fafau cakap masa die menang abpbh ari tu,

'BIA POPULARITI YG CARIK KITA, JANGAN KITA CARIK POPULARITI'

hah, see? bila blog kao menarik, ade pengisian, mmg no hal la org akan singah dan follow, sbb nak tao cerita korunk yg akan datang,  so, ta paya laa kita dok copy entry orang lain, sibok nak buat tutorial yg kat youtube pon dah ada, kalau org mintak.. ape susah, bg link je lah en?? suroh die tngok kat youtube...

seriously, ade lah molot2 parit dok cakap aku ni bloger sombong lah, bloger kerek lah, derr... wa bkn kerek lah.. sory lah kalau aku tak join contest tampal2 banner korunk tuh... sbb kalau contest tu just letak2 banner je... sebena nye ape motif contest tu diada kan?? just untuk tambah trafic?? ek eleyy, hidop ni kene iklas bro...  cuba fikir kan something yg boleh mendatang kan keseronokan dalam blog itu sendiri, ta paya lah nak buat segmen bodo piang mcm tu kodd. mcm aku, aku buat contest.. untuk menghargai folower2 aku, soklan2 tu, saje je nak tngok yg dok follow blog aku nih, btol2 baca or saje klik2 folow dok soh aku  follow blog mereka2 tuh, err.. sory lah, kalau kao tu bloger baru, mmg aku akan follow and aku akan tegur ape silap die, tapi kao dah ade dekat 300 entry, and entry2 tuh just : TUTORIAL,KISAH YG DAPAT DALAM GOOGLE, KISAH CHENTA 3BALDI NAK MUNTAH, sori la, jangan harap aku nak follow, sbb aku just akan follow bnde yg original je...

konklusi of  da story, kalau nak jadik bloger tuh, bia lah... btol2 iklas untuk ber-blog, jangan just copy2 paste je. kalau sekali2 x pe la, ni madang tiap2 entry buat bnde yg sama, bosan.. baik kao ta payah ade blog la wei...

dan kalau btol lah ape yg buda sekola tersebot cakap bloger ni mcm jadik artis, i prefer to be the indie bloger,
indie ku hidop ku.. hoyeahh! HAHA! choyy lebey!


kosa kata:indie- indipendence


p/s: yuna,anaraffali,justin bieber dlu dieorg dari youtube jee ape? pena ke dieorg keja popular mase dieorg buat2 cover  kat youtube dlu kan? x de pon.. populariti yg dok keja dieorg, btol x? :)

3 comments:

Mra Mastura said...

1st time dtg blog ni.. haha.. sape cakap blogger mesti femes? betul la tu. haha.. blogging ni pn saje2..bw tu pn mule2 saje2 aje..xde nye nak sibuk cari follower bagai semua.. hehe..

oh, my blog pn personal.. haha..so xde la copy paste bagai..

nice blog okey :)

Little_froggy said...

laa, x de lah nice mane. sesakai je nih,
btw thz amat atas segala bertubi-tubi pujipujian.. :D

hana nabihah said...

blog saya personal ! ^^