TABUNG SYILING

Friday, April 8, 2011

anda adalah bunga api.





hyeee!! hyeeeeeeeeeeeeeee! hyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... tngok dah jadik mcm gua niah dah blog aku nih.bergema-gema. sbb dah lame aku dok abai kan dia.. sory lah cik sesakai.. lappy saya rosak lama. dan saya dah jual pon lappy tu kat mudah.my... huahuahua.. now updating via new lappy acer aspire 4738z... waa... bnyk siakk duet afiq beli lappy baru! x keje pon ade duet kan?? mesti bapak hang keje rompak bank ni... hotak hang..  aku bli pakai duet sendiri tao! plus duet gayboo saya zulhamizan.. n now saya telah berhutang dgn gayboo saya RM450 plus hutang beruk band maxis ni.. RM84.30.. waah! dekat 500 kao utang...  mampos lah kao ujong bulan nanti..HAHA.. (haihh.. x ke bengong dok gelak kan diri sendiri)

dan salah satu faktor aku x update.. otak beku!! x tao nak dok cakap ape... tak kan lah segala entry2 aku dok nak carot2 n kondem2 org jek kan??  i,m 19.. and the important is.. cikgu aku dah baca blog ni.. so.. sila kurang kan mencarot yee buda gemoc.. kao mencarot lagi.. tao lahh.. aku flying kick kao..

Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards
One blow from caving in


dah2.. aku nak cakap lain.. tapi mukadimah dah dok panjang nak mampuih..HAHA,
sebena nye..ape yg aku try nak cakap adelah.. tentang sudut pemikiran kita.. kadang2 kita sedar x.. yg kita terlalu bersikap negatif dalam itu dan ini.. sampai kadang2 kita hilang keyakinan pada diri kita sendiri, kita merasakan kita x mampu lah, x pandai lah, kita ni buruk lah, huduh lah bagai,  hey buda! ANDA X SETERUK YANG DISANGKA LAH DOE!  averything happen for a reason, sama jugak dgn fitrah kejadian anda.. setiap org dilahir kan. mempunyai tujuan tertentu, mugkin kita x sepopular justin bieber.. (rambut aku dah panjang sikit mcm mamat tu, HAHA, ) mugkin jugak anda x sepandai bill gate, tapi.. mugkin anda dilahir kan untuk membahagia kan org sekeliling anda, oke lah, aku bkn nak kutuk.. seriously.. aku nak menyanjung, org yg dok angkat sampah tu, aku respect mereka, mereka ade passion.. even org selalu cakap, tu lah... belaja x pandai, jadik lah mcm tu, actually, kalau sume org pandai.. sape nak angkat sampah wei?? and kompom2 lah kawasan kediaman kita akan jadik hampeh gilaa punye busuk... so, ubah lah cara kita berfikir, positif lah sikit,jgn terlalu cepat untuk pandang serong pada org, jangan bia, mulut kita bertindak daripada otak, (seriously, molot aku mmg lagi laju inteprate data dari otak, tu yg ade langsi sikit molot aku nih..HAHA, )  itu je yg kita kne buat.. jangan lah merendah kan sngat martabat dan bia org sekeliling pandang serong pada anda setiap masa.

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what you're worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky

anda bersinar dengan segala yang anda dalalam diri anda, ta paya lah hangpa nak takod untuk jadik diri sendiri, melain kan, kalau anda cakap, "i,m gay and i,m ok" sumpah aku pegy flying kick kao! HAHA,
yakin, dan berani, your original and cannot be replace. :)


You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow
seriously, lagu ni bnyk motivate aku sebenarnya, buat aku rasa istimewa just the way i,m.. :)


p/s: i belive, when the time come, my calour will always glow.. like the fire work. :)

2 comments:

syairahmohdanuar said...

sy suka lagu nie >.<

Mila said...

betul2..kena yakin dgn diri sendiri..n trima diri kita sendiri seadanya..
setiap org ada kelebihan dan kekurangan masing2..
^_^