TABUNG SYILING

Thursday, March 24, 2011

kesunyian dan kisah nya

fiq.. awat mcm jiwang semacam ja tajok entry hang nih? heyy.. 1st ly.. aku nak ckp yg ni bkn lah entry jiwang karat melarat oke! haihh..lame dah aku x update blog nih.. d,sbb kan keadaan lappy yg uzur... dan aku terpaksa anta wad selama 3 hari..HAHA. rindu siot! nak update! thz a lot to mali kerana menyelamat kan lappy usang nih..HAHA.

oke.. berbalik pada topik asal... SUNYI? hey.. what the.. mmg.. kadang2... kita rasa keseorangan, kita rasa, x da sape yg dok faham isi hati kita, problem kita,  kita rasa mcm keseorangan dalam dunia kita sendiri, tak da sape yg menyayangi, menyintai bagai.. nak2 bila kita ke banda.. tngok sweet cple.. mesra2 bagai.. lagi lah.. kita rasa mcm kita ni malang sgt! tapi hakikat nya.. kita ni tak lah sesunyi yg kita rasa... kadang2 kita je yg berfikir terlalu negatif sampai pemikiran tu mempengaruhi emosi... dan bila jadik mcm tuh.. mula lah nak rasa down bagai.. jadik desperate sgt dok carik cple dalam FB... dan kebayakan cple2 tu sume.. akan menyakiti hati kita sendiri...

so.. anda mmg susah untuk  kesunyian.. pena ke.. korunk x de kawan? sume x nak kawan ngn korunk?
pena ke.. korunk balik umah.. rumah sunyi sepi... x de sape2 yg dok nak bercakap ngn korunk?
hey! even pena hadapi sume tu.. korunk x kan pena sunyi sebenar nya... even x de manusia yg  sudi denga segala luahan rasa kita.. kita ada ALLAH.. dan dia maha mendengar... so.. mmg kita x kan penah sunyi lah kan? sentiasa ade yg menemani kita.. cuma pucuk pangkal nya hati dan akal...  try untuk refleksi dan fikir balik,  sape yg menyebab kan kita rasa perasaan yg mcm celaka tuh? sume nye sebenar nya dari diri kita....

kalau kita x de kawan....
kenapa sume org x nak kawan ngn kita?
kalau kita rasa mak ayah kita benci kita...
siapa yg dok melawan dan x reti nak hormat mereka?
kalau kita rasa pasangan kita x sayang kita...
pena ke kita sayang org kat sekeliling kita?
kalau kita rasa tuhan tu x nak tolong kita bila kita susah...
pena ke kita igt dia time kita senang?

so sapa yg patot kita salah kan kalau kita rasa down dan kesunyiam kan? :)

p/s:sory lama x update! otak beku sikit.. and i need to forget my feeling towards her... ada sape2 bole bg tips x?? HAHA! choyy lebey.. XD

No comments: