TABUNG SYILING

Thursday, March 10, 2011

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA



oke.. tadi pukol 2.10 aku tngok muvi nih, dgn couple gay aku... alaaahh..
faqa n zulhamizan tu lah... dan reaksi aku bile tngok muvi nih...... WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sekejap..bia aku jerit lg sekali..... 
WAAAAA............. hoi fiq!!  sudah lah!! aku flying kick kunk! 
best giler doe!! rase nak jerit dalam hall tuh... gempak gile beb... dan bangge giler sbb muvi ni dari air tangan anak melayu kite sendiri.. dah taraf HOLLYWOOD  wa ckp lu...  gile babeng lah!! even duit dalam wallet aku just ade 20 hengget td.. tak pe.. demi muvi yg dah d,tggu selama dekat setaun lebih... memang berbaloi kalau korunk keluar kan 10 hengget untok muvi  nih...

dan untok informasi tambahan, filem ni ade lah based on real time story... bkn cerita tipu bagai, aku sendiri dah bace kisah sebena hikayat merong mahawangsa nih... dan satu bnde yg aku kagum plus nak tercengang bila die tuka konsep garuda... dalam hikayat sebenar merong mahawangsa,  geroda adelah burung besar yg menyerang langkasuka, tapi dalam muvi die tuka.. geroda adelah lanun yg mengguna kan kuasa sihir.. cool is't??

aku mcm x bole trime beb.. ade brader ckp kat twitter td... muvi ni x awesome.. haihh.. -.-
x pe lah.. anwar hadi selalu ckp.. pendapat manusia ni lain2 kan? mmg lah ade sikit fault muvi tuh.. tapi bnyk kelebihan yg tutup kelemahan muvi tuh, soo.. support lah sikit der.. jgn tao kutuk jee... :)

TAPI.. aku tetap jeles dgn si budak tokmie tuh.. sbb die dapat tngok 1st show untok muvi nih, pukol 12pm td.. soo kire nye die lah antara org malaysia biasa2 yg pertama tngok muvi ni en? haihh.. kao mmg siya*! HAHA,

dan credit too.. budak gay... faqa n zulhamizan... sbb bawak aku pegi JB td tngok muvi, tanpa aku sedekah lgsong duet minyak... dan sbb belanje aku MCD separuh td... (aku baya kat zul 9 hengget jee) sangat terok kan?? HAHA. (sengkek punye pasal)
alahhh.. atleast aku ade blanje korunk duet booking td singget kan3?? ..HAHA!  oke lah.. jasa mu tetap d,kenang wahai buda2 gay ea?
btw..HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA.. best gilerr wei!
(err... cube teke.. bape bnyk perkataan giler yg aku tulis?)HAHA!



p/s:satu yg aku x bersetuju dgn muvi ni.. adalah soundtrack die.. x de rawk sikit ke wei?? XP

No comments: