TABUNG SYILING

Sunday, February 13, 2011

ISLAM,VALENTINE dan KEHIDUPAN. . .



bende ni sebenar nye dah lame kott kite denga... yg bagi umat islam memang dilarang untok sambot valentine.. kite dah bace kt paper, dah tngok kat tv, dah denga kat radio kan? aku dah malas dah. nak exlain kenapa umat islam dilarang untok sambot valentine ni... tapi if korunk still tak tao.. hah.. klik sini..
tapi aku still ta faham lah.. kenapa budak2 MELAYU.. nak2 yg dkat fesbuk uh... still menanti hari KEKASIH yg mcm aku rase tak bermakne ni en?
heyy..plzz... lah..aku bkn jeles lah sbb korunk ade partner aku x de... tapi...  mmg ni lah kebenaran nye..
heyy... ta paya nak kelentong aku lah.. bg pasangan yg poyo.. ber-iye sgt nak sambot jadah haram nih... mesti korunk deal nak kua date same2 en? lepas uh pegy tngok muvi... (cehh...nak tmpat gelap2 jee en?)
lepas uh..ayat lah awek korunk baik2... meh aku bg contoh meh.. "baby.... hari ni kan hari velentine... sempene hari kekasih ni.. bg lah bie buktikan cinta bie pade baby..plzz sayang?" (bak baldi!! aku nak muntah ni doe! HAHA)  hah... yg si gegurl ni plak.. da cair lah en.. dah rase diri di-CINTAI... mule lahh.. suker jee..dalam hati tuh..ade taman bunge..siap ade rama2 terbang2 lg hingap kat bunge en? haa.. lepas uh...bia jee pakwe buad ape kat die..mule2 pgg tangan... lpz uh naik atas bahu.. lpz uh pkwe selak rambot...haaa..kan dah kene LUV BITE...
hah...suker lah tu korunk en?  lepas uh.. nmpak mcm x clear jee kat dalam cinema...muvi lom abiz... dah kua dah..kalo rumah clear.. balik umah jee... kalo x clear... heyy..ape susa en? hotel mura bnyk kan skunk ni... ade 30get dalam kocek jalan lah... da smpai bilik tuh...haaa..pepaham lah en?? mcm2 posisi dalam buku KAMASUTRA die nak cube.. haa..sampai penat due2... ALAMAK!!.. 1hal. lupe plak nak pakai sarong...
dah la game 3kali  td en? haa...mcm mane nih sayang??
sooo.. jadik laaa mcm cite cerekarama kat tv3 td malam... drama pasal kes buang2 anak ni.. smpai ibu aku pon nanges2 tngok drama uh...
soo.. 2 lah sbb nyee islam melarang hari kekasih nih... selain ape yg kite tao sejarah nye....
bnde mcm ni jugak akan jadik bile kite KEMAROK sangat nak smbot valentine nih...



soo... ikot lah adat ber-COUPLE dgn care yg lebih positif...
korunk tao ta.. kenapa islam uh melarang hari kekasih ni... sbb dalam islam... setiap hari adelah hari kekasih..
setiap hari kite bole sayang,cinta... n menghargai pasangan kite tuu..setiap hari bole bg die coklat,bunga,tedy2 mcm2 lg lah...  ta semesti nye tggu hari2 speSIAL kan?
n igt satu bnde ni... ciri2 kemanisan iman.. adelah... orang yg mengasihi orang lain kerana allah...
dan aku percaya.. kalo sume remaja dapat fahami konsep ni.. mugkin.... x de lah kes buang2 baby ni..... kesian beb...dah dieorg comel2...suke2 jee..nak cmpak buda yg tade dose tuh... CINTA x semesti nye ade NAFSU SERAKAH en?



p/s: aku sentiasa mengharap kan... bile aku ade satu relationship nnt.. aku dapat mengasihi die..iklas kerana ALLAH... dp jage n membahagia kan die... dan mugkin sbb tu  jugak lah.. aku lom ade gurlfie kot?? HAHA.. choyy lebih.. XD