TABUNG SYILING

Friday, February 11, 2011

I,m USELESS!

mugkin selama ni... aku ber-huha jee..dalam sume entry2 aku... mcm ade yg pena ckp kat aku.. hidop awk sng..ta paya risau ape2... ta paya pikir kan ape2..awk ade hidop yg baik..family yg bahgia, kewangan yg stabil.... heyy..kao silap laa buda sekola...sape ckp aku ni sng?? kao ta tao..mcm mane susah nye aku nak dp sume ni... mcm2 bnde yg aku tmpoh... tapi... sumpah..lepas ape yg jadik kat aku smlm..aku rase mcm x berguna! aku aku sedar..yg i,m gud 4 nothing!
aku x dp tlg die... aku x dp nak lindong die..aku x dp nak buad ape2 pon... mugkin sbb jarak yg jao... aku sendiri buntu... n sumpah aku ta kan sedap hati selagi die x dp kehidupan die yg dlu...ntah..mugkin aku tak percaya kan die... tapi mmg..dalam hati aku..sentiasa memikir kan...yg mmg die x mmpu nak hadapi sume ni sengsorang... dan if aku kat tmpat die...x mungkin aku pon dapat hadapi sume tuh... dan sampai skrg..aku ta berhenti risau kan pasal die..pasal life die..kehidupan die... pelajaran die... mcm mane kalo satu bnde yg burok jadik kat die???  mugkin die dapat kalis... ketawe bile aku ckp pasal bnde yg serius pade die..heyy..kao ta paya nak tpu aku lah...lepas aku tao kisah kao... mmg x de siape yg mmpu ketawa hadapi sume tuh... aku tao... die tabah..die mmpu selindong ape yg ade dalam hati die.. tapi sampai bile??  
dan aku sendiri rase... yg aku pon x dapat nak buad ape2 untok tolong die keluar dari masaalah ni... 2 yg buad aku rase mcm tak berguna lgsong skrg ni...dr malam smlm aku berfikir.. ape prlu aku buad? tapi smpai skrg aku buntu beb! ape yg aku bole buad.. aku bg sokongan moral kat die..2 jek aku mmpu.. dan 1 lagi...aku ta kan berhenti berdoa... untok keselamatan die..n ketenangan hati die.. aku ta nak die hadapi bnde ni sorunk2... dan malam semalam jugak..aku dah buad keputusan.. aku akan try lepas ni.. untok x tgl solat.. n buad solat hajat setiap kali aku lepas solat fardhu... untok doa kan keselamatan n aku nak die kmbali pade life die yg dlu... sbb 2 jek laa aku mmpu tlg die buad mase skrg... kawan2..if ade yg bace.mugkin aku x dp cerita kan kisah die yg terperinci..tapi..ape yg aku harap..korunk doa kan lah aku ea? doa kan aku dapat jmpe penyelesaian untok tlg kawan aku sorunk ni..2 jek aku mntak skrg ni.. :'(

2 comments:

farzana ariffin said...

dia tuh sapa?
hahahha. bakal jd cik awek??

LITTLE SIST said...

laaa, knp dgn dia nye? mcm serious sgt jek prob tu..