TABUNG SYILING

Thursday, February 24, 2011

the first day when i meet u...

haa..suspen x tajok atas tuh?? haa.. nak tao lebih lanjut... bace smpai abiz tao! oke... sebenar nyee..idea ni datang apabile cik coolblog  dok ber-tweet dgn saya baru kejap tadi..
haihh.. dah laa fiq.. ta paya nak menipu..... -.- haa..oke2! idea ni.. bkn datang dr kepale ceq.. tp cik coolblog yg cadang kan.. die yg dok bg cadangan yg..soh aku story..mcm mane aku mule2 knl dunia blog nih... elelelele.. cik coolblog..mcm sy ta tao..u my secret admire kan?? selalu jadik silence reader sy kan?? dh laa.. ngaku lah wahai cik coolblog..HAHA! statement mntak flying kick...
pssss... nak tao.. cik coolblog already taken.. by cik kamus...
sumpah doe..aku jeles ngn cik kamus tu.... wei! bkn sbb die ade cik coolblog...plzzz laa...
malang sape dp cik  cooolblog tuh..HAHA! aku just jeles sbb cik kamus tuh p study kat jepon...
haa.. 2 lah..sape soh blaja maen2 kan time SPM dlu kan??haihh.. bnyk btol aku merepek...
dah.. berbalik pade tajok asal... kenape aku ber blog?? mcm mane aku mule2 tulis blog? dr mane aku tao pasal bloging??


oke2.. ceritanye bermula begini.........jeng.....jeng.....jeng......
pada suatu hari... mase tu.. saya ni... miskin.. buda sekola... x de pc pon dekat rumah....
soo sy just on9 MY SPACE dekat cc belakang rumah... huh??? my space???
ape kejedah nyee tuh??? hoi! fiq..kao ni btol lah lupe daratan...mentang2 dah ade fesbuk bagai..kao dah lupe dekat cik my space tu yee??!
dah! syap kao.... aku nak sambung story nih....
soo aku smpai jee cc tuh... aku cmpak lah note 2ringit kat muke apek jage cc tuh(saje tulis mcm ni..bia nmpak gengster)HAHA...
cc kat blakg umah aku dlu..mura wa ckp lu... 1jam baru singit...
soo mmg tiap2 malam aku akan habis kan 2ringgit kat cc tuh.. n kalo cuty sekola.. 5 ringit...
3jam siang... 2 jam malam..nmpak mcm aku ni budak rosak kan? tapi aku kesana bkn main game sangat pon...
just on9 n saje men search2 google..TIPU2!!! afiq g cc..maen game online jee keje die...
hoi! kao kalo diam sikit bole? bia laa aku story dulu.....
ok.. nak d,pendek kan story.. mase zaman aku ber-online dekat cc tuh..aku ade knl sorunk aweq ni...
salu lah chat ngn die dekat YM... mase chat tuh..selalu lah die ckp yg die tengah update blog bagai... aku pon tanye lah die.. ape kejadah nye blo tuh wahai cik aweq?? soo.. die bg laa aku link blog die... soo aku bace lah.....sekali aku tngok...waa..mcm best..so aku sign up lah.. sbg bloger dan mase tu my age about  15,baru f3 kott..dah ade blog..sangat hebat kan?... tapi.......lepas aku daftar bagai,sumpah..aku x tao langsong... nak buad bnde nih.. heey.. ape yg aku nak story lepas nih mmg kelaka gile... soo kawan2.. tolong lah jangan gelak yee?
HAHAHAHAHAHAA!! tapi aku pon dah sakit perot ni bile igt bnde tuh..kelaka gile wei.. jap.. bg aku ketawe lg sekali..HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!! haa.. dah2.. ckop dah... aku jee bole ketawe....korunk jangan... igt tu??
heyy.. u no what..aku bole pegy update blog aku tuh dekat gadget.... aku taip sume dekat situ..letak gamba sume dekat gadget... sangat lah bodoh...kadang2 smpai aku pelik..knape org punyer blog ade blog achive..aku x de??HAHA!  dan kesimpulan nyee.. blog aku tuh amat lah sakai... dan aku yg tngok pon.. mcm x de selere.folower aku?? haihh.. dalam mase 2 taun tuh..aku just ade 4 org folower jee..mcm sakai kan?.dan aku baru tao mcm mane nak update blog yg sebetol-betol nye..pade taun lepas... sbb tu... story mory aku stat kat taun 2010.. dan aku pon da buang entry2 dr aku fom3 sbb tulisan aku dalam blog tuh..ya allah... loya gile aku bace... sangat gedix dan amat syok sendiri.. serta ber-iye.. -.-
nak cth?? ok cm ni..

"aku race mcm ta shuker cgt bile die wat aku cm ni...
kadang2 race nak nanez jep bile igt kat die..huhuhu...aku cygg cangat kat die..
ngeeee~"

haa.. lebih kurang mcm tuh laa... haihh.. bak baldi jap!! nak muntah ni doe... 
oke.. aku bnyk perbaiki gaya tulisan dan blog aku.. dr segala blog yg aku lawat.. dan melalui pengalaman sendiri... dlu aku bkn lah jenis yg ber-huuhaaa mcm ni..aku pasif gile dlu..... 
dan blog yg paling aku suker.. ade lah milla tina..
haa.. nak bace?? kao pegy carik link sendiri.. kalo aku bg tao.. mesti blog aku x de org dtg lg.. sbb blog die lg best..HAHA... (amat kedengki) 
then korunk nak tngok blog aweq yg mule2 knl kan aku ngn dunie blog nih??  haihh.. kalo x silap aku name die nisah.. dah dekat 2 taun lost contact sebena nye... dan link blog die pon aku x de.. sbb dulu aku x rety nak follow blog org... HAHA! dan baru taun lepas jugak aku baru knl ape sebenar nyee dunie blog.. dan aku baru tao..mcm mane luas nyee dunie blog nih.. sooo...jangan lah kate aku ni senior bagai..even aku ade blog da lebih 3 taun.. tapi aku rase baru taun lepas baru aku ni sebenar nye ber-bloging.. kalo dlu sebulan sekali baru aku update blog..skunk aku dah semakin suke update blog... dah jadik mcm ketagihan..HAHA..
oke lah.. thz pade cik nisah kerana kenal kan saya dalam dunia ni.. thz pade buda milla tina yg membntuk atitude penulisan aku, thz pade kidd fallen yg buad aku tertarik nak ber bloging balik lepas ber-bulan2 x update blog.. thz pade group2 blog kat fesbuk tuh..thz pade buda ersya sbb adit blog aku ni cantik2 dan akhir sekali thz pade  folower aku yg buad aku bersemangat nak update blog even baru ade 70 folower..HAHA... 

p/s: ape pasal ayat akhir blog aku ni mcm baru menang anugerah bintang popular en??HAHA! choyy. . 

1 comment:

miss atie said...

haha . sgt best bile bce . nk gelak aja . hehe .
:)
atie aktif pon bru thn ni . lagi serabai blog sye . haha . nice blog . :)