TABUNG SYILING

Thursday, February 17, 2011

Aku PENAGIH!


asslammualaikum.... atok... ooo atok!  heii korunk.. aku nak bg tao.. yg aku ni ade ketagihan  kronik.. da betaun dah aku ade ketagihan ni.. tapi aku ta nak korunk sedih..tapi dah la.. aku ta nak berrahsia lagi pade korunk. aku terpakse jugak ckp ketagihan aku ni pade sume org.. kawan2... tao x...I,M ADDICT TO VIDEO GAME!  HAHA! lu kene beb! saje jee nak buad gempak tajok atas uh.. oke laa..si buda afiq ni.. mmg gile kan video game.. game pertama yg aku main adelah.. tekken4.. mase 2 ps1.. cazen aku punyer.. maklom laa.. dlu aku ni d,kongkong gile ngn mak aku.. buda2 lain sume pegy kedai game nak main ps laa.. pc lah.. aku ta bole mcm tu dlu..mak aku mara.. soo aku just bermain playstation 1 kat rumah sedara aku.. tak lame lepas tuh...mase fom3...aku beli ps2.. dgn harge tak silap aku mase tuh.. rm850 full set... mase 2 baru lg.. aiceh.. dlu tngok gamba ps2 pon dah jerit2,.. real gile wa ckp lu... main smpai ke pagi bagai... HAHA.. mase tu x de berite pon yg ps3 nak kua...selepas tu. aku beli psp..kualiti gambar die lebih kurang laa ngn ps2.. tp die portable kan?? soo best laa.. 4,5 jam aku layan psp ni kat tmpat keje.. maen monster hunter, x pon maen project diva kat tmpat keje aku dlu..las2 kne warning letter ngn boz aku..haihh..siyall punyer LAI...  -.-.. aku men psp pon kejap jee.. sbb aku nak pakai duet..then..terpakse lah jual.. haihh! rindu kat evira aku..(name psp aku dlu)  then mase ps3 kua.. mahal giler! dkat 2000.. mmg ta mmpu laaa aku nak beli.. soo tngok game walk throught dkat utube jek la kan?  meleleh air liur ceq..lepas uh..balik ruma tngok ps2.. sumpah teros x de selere nak main..HAHA.. nak d,pendek kan story.. baru2 ni.. aku beli xbox 360.. yeah.. 1 lagi impian tercapai..(lepas aku jual henpon sony vivaz aku tuh)...  nak beli ps3... bole.. tapi cd die mmg tak de yg pirate.. sume ori doe! kao gile.. takan aku nak abiz kan dkat 200 hengget nak beli 1 game je.. xbox 360 ni bole maen yg pirate.. kualiti gambar pulak same.. soo... angkot la xbox... second jee kot.. org tak mmpu la kate kan.. dan game aku tenga maen skunk kt xbox.. devil may cry4.. wa suke giler dkat hero dalam game uh.. cool siakk. aku maen dr ps2.. dan mmg cool giler hero die... rambot n weapon die.. mmg best... btw.. knape aku suke main game? sbb dalam dunie gaming lah kite bole jadik ape jek.. kite bole buad ape jek.. tanpa menghirau kan ape yg menghalang kite.. kite bebas... tapi kite jugak ade misi.. misi selamat kan awek, misi selamat kan dunia, misi halang org jahat... mcm2 lagi lah.. dan ade jugak game yg kadang2 memberi motivasi pade kite.. game jugak mengajar kite untok tidak perlu giveup dalam ape yg kite buad...HAHA..mcm choyy ayat aku yg tuh.. oke lah.. bia aku senaraikan game2 ter-BEST yg aku pena main seumor hidop aku..


ADVENTURE/ACTION






                                                                         lemmings

                                                                         DOt-A
                                    
GOD OF WAR




                                                                shadow the heghog
bujingai

MORTAL KOMBAT shaolin monks

RPG(role playing game)


 PERSONA 4

 HACK GU rebirth

FINAL FANTASY XII


FIGHTING









SPORT/MUZIK/SIMULATION





FIFA 10/11




yeah...bg korunk yg baru nak ceburi minat yg membazir duet dan mase ni..hah.. ni la ni lah senarai game2 korunk yg patot ade.. best giler kott maen bnde ni.. x makan 4hari pon x pee..




p/s: skunk ni aku mmg tenga btol2 kecewa,frust,hampa dan berbagai lagi perasaan yg bole buad aku rase nak bunoh diri.. soo..aku bangon pagi2 bnde pertama yg aku sentoh lepas aku basoh muke adalah XBOX360 aku.. then aku akan bntai maen devil may cry smpai ptg..tanpa menghirau kan sarapan dan lunch...  mak aku pon dah knl yg aku ade prob lah tu en?soo die ok jee.. haihh.. ilank laa siket tnsion aku.. bile dapat libas setan2 tu gune pedang.. lepas tu tempak kepale setan2 uh pkai shotgun smpai pecah.. tape laa.. bunoh setan kan? ta lah d,name kan kejam..HAHA

No comments: