TABUNG SYILING

Saturday, January 15, 2011

Yeah.. proud to be johorean!


yeah.. bile aku dalam bas.. otw nak ker banda.. aku selalu gak b,pikir.. nak pos pasal negeri aku.. yg aku rase sangaaat laa besh gilew! selalu bile aku ngn azry ker banda.. aku akan ckp.. waahh!! azry! mcm dekat cape town!(bile aku nmpak bot2 besa kat danga bayy too)aha...bile smpai dkat jalan WONG AH FOOK..
aku akan ckp.. azri.. mcm dkat las vegas.. n stiap kali aku pegy...aku akan ckp mcm too... aku sendiri pon tak tao..aku suke b,jalan dkat jalan wong ah fook too... bole tngok budak2 jay bee yg selalu nye menguna kan template fesyen yg same... ade satu kedai dkat sebelah bazaar seni.. btol2 sebelah.. ade sorunk brother to.. sangat laa sempoii.. dgn rambot ala2 bob mali(sena nye aku lupe name style rambot too) die akan ltak meja n kusi dpn kedai die... n men lappy sambil dnga muzik ragae... sena nye.. panorama jalan wong ahh fook mmg sangat memberi motivasi pada diri aku... aku rase jalan 2 dah menyaksikan mcm2 revolusi... dr zaman bapak aku.. yg aku bapak aku salu cite dlu.. amy search slalu lepak kat komtar lpz jamming... mase too dah tntu zaman rock2 jiwang kapak 2 sume.. selepaz too..zaman sepupu2 aku yg skrg dah ade anak 2,3.. zaman hiphop.. yg org maen skate,sua laboh2, grafity sume tooo..then zaman abg2 aku yg dieorg pagil SKIN HEAD,PUNK. SUME2 TOO... zaman yg aku rase paling tak bez! yee laa..suke2 nak tarik2 org..pao2 sume2 too.. smpai laa skrg.yg aku rase generasi kreatif... sbb bile ke bnda..aku akan nmpak budak yg b,seluar bow cut,b,same baju fit... n bile jalan kedepan lagy..aku akan nmpak budak yg b,jaket kulit, seluar cerott...dan bile masok ke city square..aku akan nmpak budak yg pkai skarf,short n b,kasot vans, aku rase skrg fesyen lebih bebas... dan budak yg b,seluar banjir,t,shirt made in YUMIKO BIN kulai, n pkai kasot RADII gold black too.. itu lah aku..hehehehe..(i,m more to hiphop)panorama yg aku rase buad aku rase yg life is colurful! dan bile aku tngok sorunk pakcik yg rambot mengerbang... dgn seluar carot,leather jacket dan b,but dr. martin... aku kan rase yg die sndri ade pengalaman yg sangat bnyk dalam kehidupan.. yg aku rase nasihat2 dr die lebih menusuk minda budak2 skrg..dr nasihat yg mak bapak dieorg bagi..haha~
siyez..aku selalu ke joho.. mase aku lepaz spm.. dan aku pon tak la dp rase pengalaman yg budak2 salu cite..yg die selalu ke cs ngn uniform.. nak pegy kota raya..lalu menara ansar sbb nak air cond... n sume pengalaman manis budak2.. sbb zaman budak2 aku kat kulai.. bnda koboi.. yg tmpat lepak aku dlu cume kat bas ten kulai.. maen tikam kapsul smpai abiz duet yg mak bapak aku bagi.. ponteng skola agame dan lepak kat dalam masjid kulai yg kedudukan die just dpn skola agame aku jepp..haha~ aku nakal amat dlu!

joho jgk bnyk tempat makan yg aku rase..kat UK pon tak dapat beb!
medan selere stulang laut.. btol2 dpn laut.. ikan bakar dgn kicap cili die kao2 gilew!
ABC kampong melayu.. yg mmg tade tnpat ABC laen yg bole lwn...
medan selere sentosa..yg betol2 dpn the store taman sentosa..
yg bubur nasik die gile sdp....
haa.. bnyk lagi laa pot2 baekk punye kat joho ni...

korunk jgn ckp anak kelahiran joho if tak tao tempat ni:~
CITY SQUARE..
PELANGI PLAZA,
MAJIDEE..
STULANG...
KPG MELAYU...(yg ramai budak dajal gaban)
DANGA BAY..
haa.. 2 jepp la kott... lalala...

aku sendri pon bange bile aku ke uitm segamat dlu...bile ade org tanye..
budak mane???
aku kan ckp..
jb jgk...
bile lepak ngn kawan2 aku dr negeri laen..
aku akan ckp.. beb.. cuty sem ni.. turon la jb beb!
sbb aku rase.. tak de ape nak d,malu kan dgn negeri aku yg gempak ni...


yeah! i,m proud to b.. johorean! hoyehh!


No comments: