TABUNG SYILING

Wednesday, January 19, 2011

MUDA

aku cume nak ckp yg aku rindu gile kat skola aku dulu..yeahh..teringat zaman muda2 dulu... zaman jahat,nakal,dajal dan etc.. ku pon pelik jgk..kenapa buda2 sekarang..yg baru nak naek f4..die kata tak bess gilaa... yeahh..mmg awal taun tak best la kott.. kne orientasi... pilih coz bagai..dan bagi yg ta dp coz yg die nak..mmg laa bosan nak blaja... tapi percaya lah..zaman f4 dan f5 laa..zaman paling best sepanjang anda bersekolah..
kerana? yeah,,anda bergelar senior dan adek2 yg baru f1 takott jee tngok abg die yg tggi2 dah hensem ni...zaman anda belajar bkn stakat dalam buku txt,, tapy belajar ttg cinta.mcm mane indah nye bile jatuh cinta.. dan mcm mane rase siyall bile break... well.. mmg.. zaman yg kite belajar.. nobody perfect... dan kite belajar...mcm mane nak bangon balik bile dah jatoh bergolek2.. zaman kite belajar ttg ape tuh permulaan hidop..zaman kite belajar ttg macam2 perasaan memberontak yg ade dalam diri kite...dan kite kawal sume tuu.. even kadg2 ta dp kawal smpai abez satu klas jadik mangse...  zaman kite buad.. berjuta2 kesilapan... dan kite sndiri jgk yg belajar mcm mane untok tak buad kesilapan yg same.. zaman kite buad ape yg kite suke.. tanpa berfikir ape yg org akan tngok kite... zaman kite create personality kite sendiri... dan mcm2 lah! yg d,lakukan oleh remaja yg mmg baru nak naek mase 2.. sume kite buad time kite sekolah...dan bile kite dah abiz sekola.. kite akan mule kan hidop yg paling suck! plg susa skali.................... dan mase tu baru kite sedar..ape yg kite buad dulu ade lah 1 pembelajaran buad kite...
 aku pon nak igt balik laaa..zaman dulu2 aku...yeahh..cpt2...flash back cpttt.. dulu aku masok kelas B ..atau d,kenali dgn nama popular... kelas teknikal... dan buda2 d,dalam kelas ni amatlaahh dajal gila... dah dajal..gila ulak tuu..mmg dajal gila lah kan?  kami telah menyergah cg2 d,balik dinding smpai cg menjerit2 kne histeria....kami jugak telah menukar nama sekolah tersebot dari smk taman putri.. ke smk BS(bapak sendiiri) kami juga telah mengebas hampir semua awec2 yg hot dan popular disekolah tersebot..
ouhh..salah..bkn kami..tapy kawan2 aku..HAHA, . aku tak de laa nak hot mane kat skola dlu..stakat terima 30-40 jambangan bunga jee pada hari valentine(kelentong jee)
kami jugaa telah tidor d,dalam kelas fizik setiap masa...dan keputusan kami amat cemerlang...d,mana kami telah mendapat G dalam setiap ujian yg cg fizik kami bg..haa..hebad kan?  di dalam kelas add math pulak..kami akan buad hal sendiri...(sbb kelas add math cg HEM yg aja..soo ta bole tido) dan lepas cg add math too penat ckp..kami akan buad muke blur sambil bertanya kan solan yg mcm ni.. 'cg..kami tak fahamlah??'  dan seteros nye cg too akan jawab balik mcm  ni... ouh..awk tak faham yee??oke mcm ni... awk pegy koridor... awk terjon... dan pastikan  kepala dulu yg jatoh...  dan kami akan ketawa berdekak bersama cg too..kerana cg too mmg siot nak mampoz..HAHA...
kami juga selalu memonteng kelas add math dan subjek2 yg kami rasa kan tak penting untok masa depan kami...guru kelas kami bernama cg rosnah yg turut dirasa kan mcm ibu kami jgk... dan sumpah... kami rasa die saket jiwa bersama kami..tapy die tetap saba gile kowt dgn kami... dgn kami die tak bole mara lame2..
kerana..lepas too..die akan ketawa balik..padahal kami tak melawak pon...  kami jugak ade cg yg amat sempoi...die aja kami bi..dan die selalu nye ta aja pon..die just ketawa2 dgn kami..sume2.maen game... dan ber texting dalam kelas...dan kami amat selesa bersama beliau... dan cara pengajaran beliau amat berkesan... u no what.. i got B in my bi in spm..haa.. ade jgk cg yg mcm siyal..yg ckop anti kami d,smk taman putri dulu... ta nak ckp laa cg sape.. tapy kami pedulik hape...bak kate budak2 fesbuk.. ade aku kesa??   kami bnyk kali d,sindir..d,basoh..dan d,kondem kan 2,3 ekor cg yg dok anti kami.....aku pon tak faham..kenapa ntah dok nak anti kat kami... padahal kami tak sekat periuk nasik mereka pon... ouhh..mugkin..kami terlalu hot kot.. dan mereka merasa tergugat dgn kehadiran kami....sesuatu yg bagoz tentang kami..ailah.. kami UNITE!no matter happen.. kami ttp berkawan... . kami bkn nye kalo tenga sdey nak nages2 bagai..tapi kiteorg akan buad problem tu mcm x de..smpai lah die ilank sendiri.. tipu lah kalo kami x de buad silap mase zaman sekola dlu.. tapy adat lah kan?? budak baru nak UP.. kami buad silap.. dan kami yg tangung akibat nye.. kami buad lg silap.. dan kami belajar untok tak ulang lg kesilapan tu...
aktiviti2 wajib kami setiap kali ke kelas???  kami akn menyanyi lagu popular di carta2 radio semasa pagy2 masok kelas dgn nada yg kuat gila...kami juga tidak lupa untok mengeletek tan lai soon... yg merupakan ketua tingkatan kami masa too.. kami juga akan memikir kan agenda2 jahat yg hendak kami buad pada hari tersebot...biase lah..lelaki kan??

bila spm datang..haa.. kami cuak plak..ntah..kami buad spm too mcm maen game resident evil jee..bkn laa blagak hebad.. tapy mmg dah itu cara kami.. blaja dalam maen..dan maen ttp maen.. haaa.. amek kao..result kami sume ckop2 makan..dan akhir nye..kami jadik laa ape yg kami jadik skrg...HAHA!
ni la klaz mate aku sume.. haishh.. emo siakk.. tngok gamba nih...

No comments: